Nieuws
19 augustus 2011 - Ron Smeets

Wedstrijd: LG Cinema 3D TV 'n prooi voor Eindhovense student

De afgelopen weken, dat zal jullie niet ontgaan zijn, organiseerden wij samen met LG, AndroidWorld en AndroidPlanet een 3D video wedstrijd. Gisteren was in Amstelveen, bij LG, de finale. Daar presenteerden de zes finalisten hun 3D fimpjes.

Die werden vervolgens door een deskundige jury, waar behalve de LG en de deelnemende blogs en websites ook Bart Schmeetz, regisseur bij Four Corners, deel van uitmaakten, beoordeeld.

De zes filmpjes waren stuk voor stuk leuk om te zien en de finalisten hadden er ook veel moeite gedaan om het 3D effect zo origineel en goed mogelijk in beeld te brengen. Natuurlijk kon er maar één de uiteindelijke winnaar van de LG 3D Cinema TV zijn. Letwel, feitelijk waren het alle zes natuurlijk al winnaars want de LG Optimus 3D Speed die ze gekregen hadden om de 3D filmpjes mee op te nemen mochten ze allemaal sowieso houden. Robert Plomp (Ik ben een helicopter), Irene Wolbert (Vliegeren in 3D), Sam Koch (Ping Pong in 3D), Samuel Luijten (Python Onride), Jean-Paul van den Bogert (Landend Vliegtuig) en Wim Los (Parrot Drone) hebben nu dus allemaal een 3D telefoon.

Na rijp beraad was het Sam Koch, een 18-jarige Eindhovense student, die met zijn Ping Pong in 3D filmpje de LG Cinema 3D TV in de wacht sleepte. Zichtbaar geschrokken, omdat hij nooit verwacht had te zullen winnen, maar heel erg blij nam hij de hoofdprijs van de LG 3D Wedstrijd in ontvangst van Bas Tulner van LG. "Nu heb ik een extra argument in mijn zoektocht naar een kamer in Utrecht", aldus Sam. Hij gaat daar de komende 4 jaar (of langer ;-)) Aardwetenschappen (vroeger noemden we dat Aardrijkskunde ;-)) studeren. Tsja, wanneer je als huisgenoten moet kiezen tussen een 'gemiddelde' student of een die een 3D televisie heeft dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt ;-)))

Over het filmpje van Sam was de jury het anoniem eens. Het springende ping pong balletje zorgde voor een heel realistisch 3D effect. Om dat te kunnen bewerkstelligen had Robert de LG Optimus 3D Speed met tape aan zijn ping pong 'batje' vastgeplakt. Dat zorgde voor een uniek camerastandpunt. Alle filmpjes van de finalisten staan op het YouTube kanaal van LG Nederland. Letwel, om het 3D effect te kunnen zien heb je wel een 3D TV of telefoon nodig.

Sam wint de LG 3D Cinema TV. Het toestel zelf wordt bij hem thuis afgeleverd. Zo'n doos neem je natuurlijk niet zomaar even mee. Zeker als je met een auto vol supporters gekomen bent ;-) LG-3D-Winnaar-a

Alle deelnemers: LG-3D-Deelnemers

Deze TV staat straks dus in Sam's (studenten)kamer: LG-LW6500-CINEMA-3D-TV

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.