Geruchten
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Wederom specs van de Sony Xperia Z4 opgedoken Het wordt tijd dat Sony haar update schema aanpast van zes naar twaalf maanden

Ruim een maand geleden verschenen al berichten waarin een paar vermeende specs van de Xperia Z4 genoemd werden. Het feit dat Sony sinds de lancering van de Xperia Z, begin 2013, kiest voor een halfjaarlijkse update van haar topmodel smartphone betekent dat de geruchten over opvolgers dan ook eerder beginnen.

De specs die nu aan het toestel gekoppeld worden spreken wederom van een display met QHD resoiutie, maar dan wel een met een afmeting van 5.5 inch. Eerder werd ook al de Snapdragon 810 genoemd als de processor voor de Xperia Z4.

Deze 64-bit rekenchip is een octa-core die geklokt wordt op 2.8GHz en volgens de geruchten kan rekenen op (met) 4GB RAM. De camera zou wederom een 20.7 megapixel model worden, maar waarschijnlijk wel met de nieuwe gebogen lens die Sony onlangs presenteerde. Deze moet zorgen voor betere kwaliteit foto's, vooral door betere lichtinval aan de zijkanten, en minder ruis. Andere specs die nog aan de Xperia Z4 gekoppeld worden zijn LTE Cat 6, ofwel 4G met downloadsnelheden tot 300 Mbps, Bluetooth 4.1 en 32GB intern geheugen. UIterlijk, qua design dus, zal de Xperia Z4 nagenoeg identiek zijn aan zijn meest recente voorganger, de Xperia Z3 dus. Mits al deze geruchten kloppen natuurlijk.

Hoe dan ook, deze specs klinken bepaald niet verkeerd, maar zoals ik eerder ook al schreef vind ik dat het langzaam hoog tijd wordt dat Sony de upgrade cyclus voor de Xperia Z reeks naar 1 jaar verhoogd. De achterstand die de Japanse fabrikant bijna twee jaar geleden had is grotendeels ingelopen. De Xperia Z3 kan zich op vrijwel alle fronten serieus meten met al haar concurrenten. Daarnaast duiken ook steeds vaker klachten van kopers op die zich storen aan het feit dat hun model binnen zes maanden al weer verouderd is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.