Nieuws
20 mei 2010 - Ron Smeets

Wederom problemen bij Vodafone (UPDATE 08u55)

UPDATE (08u55): Zojuist gesproken met de persvoorlichter van Vodafone. De storing van vanochtend blijkt inderdaad te maken te hebben met uitgelopen werkzaamheden. Die waren gepland voor afgelopen nacht en bedoeld om de stabiliteit van het netwerk te verhogen naar aanleiding van de problemen van de afgelopen dagen. Volgens Vodafone hebben op dit moment niet alle klanten last van de verminderde bereikbaarheid maar het treedt wel in het hele land op (zoals ook uit de vele klachten blijkt die wij vanochtend ontvingen).

Helaas kan men op dit moment nog niet aangeven wanneer de uitgelopen werkzaamheden afgerond zullen zijn en het 3G Datanetwerk weer volledig beschikbaar is. "Er wordt heel hard aan gewerkt op dit moment". Tja, dat mag ik hopen ;-) Later meer!

De afgelopen week hebben Vodafone klanten het zwaar te verduren. Tot vier keer toe werd het 3G datanetwerk van 's lands tweede provider al getroffen door storingen. En vanochtend lijkt het wederom raak te zijn. Sinds enkele uren komen tientallen klachten binnen uit heel Nederland van Vodafone klanten die alweer geen 3G dataverbinding kunnen gebruiken. Daarnaast lijkt nu ook het GPRS netwerk (de langzamere variant) offline.

Volgens sommige klanten zou het gaan om een gepland onderhoud dat uitgelopen is. Ik heb nog niemand van Vodafone kunnen bereiken, maar als het inderdaad een uitgelopen onderhoudsactie is dan is dat natuurlijk wel heel erg pijnlijk dat dat juist nu weer moet gebeuren. Normaliter zou dat niet zo'n probleem zijn, maar na vier dagen met storingen is het voor velen wellicht de bekende druppel.

Zo gauw ik meer informatie heb dan post ik dat hier! Intussen kunnen jullie hieronder alvast bekijken waar en wanneer het de komende 7 dagen nog mis kan gaan ;-) Dit is (een deel) van het onderhoudsschema zoals dat op de website van Vodafone te vinden is. Het onderhoud van heden ochtend staat daar niet (meer) tussen, maar dat kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat dit onderhoud al afgerond had moeten zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.