Nieuws
12 oktober 2009 - Robbert Kooistra

Wederom iBoem

De laatste tijd zijn er steeds meer berichten over ontploffende iPod's. Het lijkt er op alsof dit een soort tikkende tijdbommen zijn geworden.

Het is natuurlijk bijzonder vervelend als jij lekker muziek aan het luisteren bent en het hele apparaat ontploft in je broekzak. Ik persoonlijk moet er niet aan denken. 

Ik citeer even een stukje van een andere site: "In de Belgische stad Bergen is een iPod ontploft. De muziekspeler van Apple was aan het opladen toen eigenares Debora Bellomo plots een knal hoorde. "Ik zag nog een vonk en even later hing er veel rook in de kamer", vertelde ze vandaag. Het gaat om het eerste geval in België, meldde krant Het Laatste Nieuws vandaag. Eerder ontploften wel iPhones in België en in andere landen, waarbij ook gewonden vielen."

Gelukkig gaat het hier allemaal goed en is het pas het eerste geval in België maar wereldwijd zijn het er steeds meer. Er zijn ook voorbeelden waarbij het iets minder prettig afloopt omdat de eigenaar net de iPod/iPhone in de broekzak had. Ook probeert Apple dit soort gevallen in de doofpot te krijgen zoals je hier kan lezen: http://gadget.nl/diversen/nieuws/27146/apple-probeerde-eigenaars-ontplofte-ipod-mond-te-snoeren.html. Het is te hopen dat de reden gevonden word. Ik kan alleen maar zeggen wees voorzichtig. Enkele tips zijn:
-Laat niet te lang door.
- Blijf in de buurt als je oplaad.
- Laad niet op terwijl je apparaat in de brandende zon ligt.
- Zorg dat het apparaat voldoende ruimte heeft om warmte af te kunnen voeren.

 Dit geld uiteraard niet alleen voor iPhone's en iPod's maar voor alle mobiele telefoons en MP3-spelers.

Over de auteur: Robbert Kooistra