Nieuws
06 februari 2015 - Ron Smeets

Wederom een bescheiden winst voor HTC Het derde opeenvolgende winstgevende kwartaal voor de Taiwanese fabrikant

HTC heeft vandaag de resultaten over het vierde kwartaal van 2014 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de Taiwanese fabrikant er voor het derde kwartaal op rij in geslaagd is een bescheiden winst te boeken.

De omzet bedroeg in totaal zo'n 1.33 miljard Euro, goed voor een winst van 13.91 miljoen Euro. Vergeleken met een jaar geleden was de omzet met 12% gestegen en dat bleek dus voldoende voor, wederom, zwarte cijfers. Veel meer details werden niet gegeven. Hoeveel toestellen HTC in het vierde kwartaal verkocht is dus niet bekend gemaakt.

Uiteraard werd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers ook weer even aangehaald dat de HTC One M8 her en der de nodige prijzen ontvangen heeft en dat HTC ook goed op weg is met de ontwikkeling en verkoop van andere gadgets zoals de Re camera. Voor het lopende kwartaal verwacht de Taiwanese fabrikant ook weer een positief resultaat te kunnen neerzetten. Zoals gezegd zijn het nog bescheiden positieve cijfers maar dat is natuurlijk altijd beter dan die andere optie... verlies draaien ;)

Uit het verslag:
"HTC finished the year with a third consecutive quarter of profitability, and is well-positioned to build on that solid platform in the year ahead by ensuring our portfolio is highly targeted and our message clearly communicated," said Peter Chou, CEO of HTC. "Key to our improved sales performance was our ability to offer tailored product mixes at suitable price points within the regions, which enabled us to closely address the needs of specific markets."

1Q 2015 Outlook HTC is providing the following guidance for this quarter:
- Revenue is expected to be in the range of NT$41.5 billion to NT$45 billion
- Gross profit margin is expected to be 19.5% to 20%
- EPS is expected to be in the range of NT$0.08 to NT$0.47

Bron: HTC (pdf)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.