Entertainment
31 augustus 2006 - Ron Smeets

Wederom berichten over tekort aan PS3 consoles

Eind vorige week doken al de eerste berichten op over het feit dat Sony de beloofde aantallen PS3 consoles die dit jaar, in November en December, de winkels moeten liggen niet gaat waarmaken.

In de eerste twee maanden na de release zouden 4 miljoen PS3's hun weg naar de consumenten moeten vinden, maar volgens diverse bronnen zullen dat er maximaal 2 miljoen zijn.

De productie van de PS3 heeft vooral te lijden onder het tekort aan blauwe laser diodes, nodig voor de productie van de Blue Ray speler in de PS3. Daarnaast zijn er ook leveringsproblemen voor de processoren.

Sony heeft nog steeds geen officiele reactie gegeven op de berichten van de afgelopen weken.Gerelateerde links:
Tekort aan PS3 consoles voorspeld
PS3 schuld aan uitstel Europese Blu-ray start
PS3 heeft een 'PS2 Inside' voor compatibiliteit
PS3 komt voor de kerst
Release PS3 in gevaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.