Accessoires
02 oktober 2014 - Ron Smeets

WebOS Smartwatch van LG op komst?

LG is al een tijdje eigenaar van WebOS en de Koreaanse fabirkant heeft het voormalige smartphone OS van Palm (dat ook even in handen was van HP) al ingezet voor de user interface van haar slimme TV's.

Enkele uren geleden werd een site voor ontwikkelaars ontdekt waarop duidelijk vermeld werd dat LG werkt aan een Smartwatch met het WebOS. De site was kort daarna alweer offline, maar gelukkig niet voordat er screenshots van gemaakt konden worden ;)

De vraag is nu natuurlijk of LG serieus overweegt om een WebOS Smartwatch te meken of dat het een testproject is. De wervende teksten aan het adres van ontwikkelaars op de site doen in ieder geval vermoeden dat de Koreanen er van uit gaan (of gingen) dat WebOS een vooruitgang zou kunnen zijn in de ontwikkeling van slimme horloges. Feit is wel dat de site inmiddels offline is en dat een deel van de WebOS designers hun werkplek bij LG onlangs verruild hebben voor eentje bij Pebble; ook een smartwatch fabrikant.

LG-webOS-SmartWatch LG-webOS-SmartWatch-a 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.