Geruchten
08 april 2011 - Ron Smeets

WebOS 3.0 screenshots uitgelekt

De boys van PreCentral hebben de hand weten te leggen op een aantal screenshots van WebOS 3.0. Uit de foto's valt onder andere op te maken dat de nieuwe WebOS versie, door de toepassing van split screen menu's en weergaven, vooral bedoeld is voor tablets zoals de HP TouchPad (foto).

Ik kan niet zeggen dat ik het erg mooi vind, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak en daarbij komt ook nog dat sommige applicaties die getoond worden nog geen 'inhoud' hebben.

Hoe dan ook, het gebruik van al die grijstinten geven de WebOS 3.0 UI mijns inziens een iets te zakelijk uiterlijk, maar ook dat kan zo maar de bedoeling zijn van HP. Enfin, kijk zelf maar. Hieronder staan screenshots van Bing Maps, de webbrowser met het on-screen qwerty toetsenbord, Messaging, het Device Menu en de Muziek app.

touchpad-maps touchpad-sdk-browser-keyboard1 touchpad-sdk-messaging1 touchpad-sdk-menu1 touchpad-sdk-music1 touchpad-sdk-maps1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.