Nieuws
27 september 2011 - Ron Smeets

Web interface Windows Phone Marketplace nu ook online

De Windows Phone Marketplace is vanaf nu ook, net als die van de meeste concurrenten, via een web interface te benaderen. Ik heb er nog niet echt goed doorheen gebladerd maar het ziet er op het eerste gezicht wel gelikt uit.

Er zijn overzichten van populaire apps, per categorie en onderverdeeld in gratis en betaald. Je kunt een download link voor een app per SMS naar je Windows Phone toestel laten sturen, en je toestel ook aan je account koppelen.

De optie 'Kopen' op de Windows Phone site is in Nederland nog leeg. Daar zouden aanbiedingen voor Windows Phone toestellen moeten staan, maar die worden pas begin oktober in de winkels verwacht. Verder lijkt de online versie van de Windows Phone Marketplace ook behoorlijk veel op de mobiele Marketplace, maar dat is niet zo gek. Enfin, ik ga er de komende uren wel even mee 'spelen' ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.