Nieuws
03 juli 2012 - Ron Smeets

We zijn weer online!

Jullie zullen het ongetwijfeld gemerkt hebben dat Mobile Cowboys, en al haar zuster 'Cowboys' blogs tussen gisteravond en laat deze middag niet bereikbaar waren. Onze hosting provider had te kampen met een forse storing. Een van de primaire database- en webservers was uitgevallen waardoor al onze sites dus offline waren.

Inmiddels is het probleem opgelost. Dat wil zeggen dat we onze twee grootste sites, Dutch- en Mobile Cowboys, vandaag, naar een nieuwe hosting provider, Nines, verhuisd hebben. Wij zijn er van overtuigd dat de problemen daarmee definitief verholpen zijn. Bijkomstig voordeel is, zo blijkt nu, dat onze sites een stuk sneller laden dan voorheen.

De problemen begonnen, zoals gezegd, ruim 24 uur geleden. Tegen middernacht werd duidelijk dat onze huidige, en nu dus 'oude' hosting provider, de problemen niet binnen afzienbare tijd op kon lossen. Daarom hebben we toen direct besloten om zowel Dutch als Mobile Cowboys te verplaatsen naar een nieuwe lokatie (en servers). Dankzij de geweldige inzet van Nines, met hulp van onze oude hosting provider, BugByte, is dat dus binnen 12 uur geregeld.

Onze welgemeende excuses voor het ongemak. Helaas konden we tijdens de storing ook geen nieuwe berichten publiceren. Vanaf nu is dat wel weer mogelijk. Dank voor jullie begrip en excuses voor het ongemak!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.