Toestellen
20 april 2007 - Sebastiaan van der Meer

We got him the HTC S710 (VOX)

Eindelijk was het dan zover vanochtend. De koerier kwam weer met een leuk pakketje met daarin een leuke nieuwe gadget. Na de doos open gesneden te hebben zag ik daar in de HTC S710 liggen. Als een gek ben ik natuurlijk de doos gaan uitpakken.

Hierbij heb ik natuurlijk ook een paar foto’s gemaakt om jullie als Mobilecowboys lezers ook mee te laten genieten.

De inhoud van de doos is zoals gewoonlijk bij HTC erg compleet. De batterij, de datakabel, de software en alle andere dingen zaten erin

Het bleek nog een erg lastige situatie te worden om de (test)sim kaart in het toestel te stoppen. Deze zit aan de zijkant van het toestel en is erg lastig in het toestel te plaatsen. Omdat ik liever lui dan moe ben , heb ik de S710 maar zonder sim kaart opgestart.

Wat mij meteen opviel was het ontzettend heldere beeld en het glim gehalte van het toestel ;). De beeldscherm resolutie vond ik zelf erg scherp. Bijzonder aan dit toestel is ook dat het als eerste HTC toestel Windows Mobile 6 aan boord heeft . Dit is te zien in het menu met de Windows live messenger en de synchronisatie mogelijkheid met Windows Vista.Ook keek ik op van de prijs van het toestel. Aanvankelijk ging ik zelf uit van een prijs rond de 600 euro. Dit is te verwachten van een dergelijk toestel met deze functies. Toen ik keek viel het dus ook zeer mee dat het toestel maar 430 euro kost.

Het opstarten van het toestel gaat relatief snel vergeleken met de TYTN of de P4350. Toen het toestel eenmaal was opgestart begon ik een beetje het toestel uit te testen. Wat mij hierbij op viel was dat hij er ontzettend lang overdeed om van normale modus naar landscape modus over te gaan. Dit was voor mij mede

met de snelheid van het toestel een tegenvaller.

Een ontzettende meevaller is het feit dat het toestel ontzettend klein van formaat is. Het toestel is goed te vergelijken met een Nokia N70 ( Zoals te zien op de foto’s). Wel is het erg jammer dat het toestel niet beschikt over een touch screen. Dit vind ik zelf nogal erg handig wanneer ik bijvoorbeeld op internet snel iets wil openen.

Het feit dat dit toestel beschikt over zowel een numeriek toetsenbord als een qwerty toestenbord is uniek. Hierbij ondervond ik alleen wel problemen met het qwerty toetsenbord. Deze is doordat de toetsen te dicht bij elkaar geplaatst zijn erg onhandig. Hierbij ga je snel de fout in, waardoor je snel geïrriteerd raakt met het intoetsen van een bericht. Ik ben dan ook van mening dat er meer gebruikt gaat worden gemaakt van het numeriek toetsenbord ( met t9) als met het qwerty toetsenbord.Een voordeel van geen touchscreen maar wel een nummeriek toetsenbord is het intoetsen van nummers. Dit gaat net zoals bij een normale telefoon erg snel.

De camera van het toestel ziet er erg scherp uit en maakt goede foto’s . Het is alleen wel erg lastig om dit toestel in eerste instantie op film stand te zetten. Hierbij krijg je eerst allemaal gezeur over een timer e.d.

Het menu is zeer overzichtelijk en is zelfs voor een leek gemakkelijk te gebruiken. De geluidskwaliteit van het toestel viel mij ook erg mee.Wanneer je een mp3 afspeelt in Windows media player komt er een erg helder geluid uit .

Ik verwacht dat dit toestel voor de zakelijke markt erg veel verkocht gaat worden. Mede dankzij de Wi-Fi mogelijkheid en de uitgebreide agenda functie. Over het algemeen vind ik het een erg leuk toestelletje met een paar minpunten maar zeker ook een paar pluspunten.

Even de pluspunten en minpunten op een rij.

Pluspunten:

- Windows Mobile 6

- Zowel qwerty als nummeriek toetsenbord

- Prijs

- Design ( Lengte/Breedte/Hoogte)

- Wifi

- Agenda functie

- Uitbreidbaar geheugen

- Windows vista synchronisatie

Minpunten:

- Trage overschakeling van Normale modus naar Landscape modus

- Ontbreken van touchscreen

- Toetsen van het toestenbord te dicht bij elkaar.

Dit was mijn eerste review. Ik hoop dat jullie mild voor mij zijn ;). Ik heb dit toestel niet zo heel lang kunnen gebruiken en wou er heel even een korte review over schrijven. Binnenkort komt er uitgebreide review over de Samsung U600 met zeer veel foto's erbij inbegrepen.

Over de auteur: Sebastiaan van der Meer