Nieuws
09 maart 2015 - Ron Smeets

Waterdichte iPhones op komst? Apple patentaanvragen wijzen in die richting

Vanavond, tijdens het Spring Forward event, zal Apple nog geen waterdichte iPhone onthullen. Zelfs geen waterdichte Watch. In de toekomst bestaat die kans echter wel want ook de Amerikaanse fabrikant heeft enkele patentaanvragen lopen voor het waterdicht, en afstotend, maken van producten.

Zonder al te veel in detail te treden is Apple op zoek gegaan naar oplossingen waarbij niet de hele behuizing van het toestel waterdicht gemaakt wordt maar het beschermen van vocht gevoelige onderdelen via de zogenaamde plasma-assisted chemical vapor deposition (PACVD) technologie in combinatie met siliconen afdichtingen.

Omdat het proces van de coating (PAVCD dus) werkt met een positief en negatief geladen deeltjes en oppervlakten kan dat niet voor alle componenten gebruikt worden. Ook daarvoor heeft Apple een oplossing gevonden, zo wordt in de patentaanvraag beschreven.

Maar goed, het komt er dus op neer dat ook Apple oplossingen bedenkt om haar producten waterdicht te maken. De vraag is nu alleen nog wanneer de eerste iPhone, iPad of Watch komt waar je onbezorgd mee kan gaan zwemmen, of douchen.

Ow, en voor wie het misschien vergeten was. Apple natuurlijk bij lange na niet de eerste fabrikant die waterdichte toestellen maakt. We kennen al twee jaar de Xperia's van Sony, maar ook Fujitsu, Motorola en zelfs Panasonic introduceerden de afgelopen jaren al waterdichte smartphones. En dat zijn maar een paar voorbeelden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.