Geruchten
15 augustus 2014 - Ron Smeets

Waterdichte HTC Butterfly 2 op komst

HTC werkt aan een opvolger van de Butterfly. Online zijn een paar foto's opgedoken van de HTC Butterfly 2 en daaruit valt al af te leiden dat dit toestel een waterdichte behuizing heeft.

Verder worden ook een 5 inch full HD display, 5 megapixel front camere, quad core Qualcomm Snapdragon 801 processor en Android 4.4 KitKat genoemd als standaard uitrusting voor de nieuwe Butterfly. Natuurlijk is ook de Sense UI weer van de partij en gesproken wordt over JBL LiveStage audio.

Het toestel wordt mogelijk op 19 augustus in JApan officieel onthuld. Kort daarna zou de Butterfly 2 ook in andere landen in die regio verschijnen. Opvallend is wel dat de genoemde datum, 19 augustus, ook in de geruchtencircuits ook gekoppeld wordt aan de presentatie van de Windwos Phone versie van de One M8.

Het is bijna twee jaar geleden dat HTC de Butterfly (aka J Butterfly) in Japan presenteerde. Het toestel zou eigenlijk niet naar Nederland komen, maar mede door de vertraging die de HTC One (die van vorig jaar dus) opliep lag hij in april van 2013 toch hier in de winkels. Enkele maanden later verscheen de Butterfly-S in Azië en nu lijkt de Butterfly 2 dus op het punt van lancering te staan. Wederom, aanvankelijk, alleen bedoeld voor de Aziatische markt.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.