Toestellen
15 december 2005 - Ron Smeets

Waterdichte Casio GSM voor LG

LG Telecom heeft vandaag de eerste waterproof GSM op de Koreaanse markt gebracht. Het toestel zelf is door Casio ontworpen en was in Japan al bekend onder de naam G'zOne, ofwel de Survival Phone.

Volgens de woordvoerders van LG kan het toestel, die in Korea onder de naam canU 502 in de winkels ligt, een half uur onder water gehouden worden zonder dat het nat wordt of kapot gaat.

Dankzij een speciale case, die een beetje weg heeft van de Sony outdoors cases waar je vroeger je camcorder in kon stoppen om onder water te filmen, en waterdichte openingen (wist niet dat dat kon ;-)) voor speaker en cam is deze GSM dus niet ontvankelijk voor waterschade.

Daarnaast is de case ook nog eens gemaakt van schok-absorberende materialen.Gerelateerde links:
Survival GSM
Gemiste kans ?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.