Accessoires
26 december 2007 - Ron Smeets

Waterdichte behuizing voor camphones

Heel lang geleden, en dan praat ik over de jaren 80 (ja, die van de vorige eeuw ;-)), kon je voor diverse Sony Gadgets zoals Walkmans en Camcorders al een behuizing krijgen om er vervolgens mee onder water te gaan (foto hierboven).

De mobiele telefonietak van de Japanse gadgetgigant, Sony Ericsson, is nu van plan hetzelfde idee toe te passen op camphones. Een idee dat we overigens in een iets andere vorm al eens eerder van Sony Ericsson gezien hebben.

Enfin, Sony Ericsson heeft in ieder geval patent aangevraagd (zie de afbeelingen hieronder) op een waterdichte behuizing waarmee je je camphone dus ook onder water kunt gebruiken. Handig als je op (duik)vakantie gaat. . .Gerelateerde links:
Waterdichte Fujitsu F703i in actie
Waterdichte GSM van Fujitsu
iPod speakerdock voor in het water
Waterdichte Sony Ericsson GSM
Waterdichte Nano case
Waterdichte Casio GSM voor LG
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.