Accessoires
13 januari 2011 - Ron Smeets

Waterdicht zakje voor je Smartphone

Als je in vaak de buurt van water vertoeft (zoals op regenachtige dagen als vandaag ;-)) Dan is het natuurlijk het verstandigst om je smartphone niet te vaak aan de 'open lucht' bloot te stellen, maar je wilt natuurlijk ook gewoon bereikbaar zijn. Zelf liep ik gisteren al navigerend met mijn iPhone 4 door de straten van Den Haag, zonder paraplu. Niet slim, ik weet het, maar het toestel heeft de regen overleefd.

Mocht je er echter zeker van zijn dat je smartphone geen waterschade oploopt dan kun je ook een waterdicht 'hoesje' kopen. Hieronder zie je een demonstratie van 'n simpele en relatief goedkope oplossing, de DryCase.

Je stopt je toestel in het zakje, zuigt de lucht eruit via het 'ingebouwde' ventiel met bijgeleverde handpomje en klaar is kees. Aan de onderzijde van het zakje zit ook nog een apart vakje met een waterdichte 3.5mm audio plug, dus je kunt ook je headset gewoon blijven gebruiken. De DryCase kost overigens 40 dollar. Goedkoper dan een Sonim of Motorola Defy ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.