Entertainment
29 maart 2007 - Ron Smeets

Wat zegt je GSM over jou?

Hier is al eens eerder onderzoek naar gedaan, en niet alleen met mobiele telefoons. De keuze van een bepaald merk of GSM type zegt schijnbaar iets over de karaktereigenschappen van de koper.

Naar aanleiding van een enquete, uitgevoerd onder GSM eigenaren in Australie, van Panorama heeft men een lijstje samengesteld van de 'gemiddelde' toesteleigenaar en wat je aan de hand van het merk GSM over hem of haar te weten kunt komen.

Een Nokia eigenaar is een: Familieman of -vrouw, manager van middelbare leeftijd, op zoek naar balans in zijn of haar leven en denkt aan zijn gezondheid.

Koop je een Motorola dan ben je: modebewust, waarschijnlijk jonger dan 24, op zoek naar plezier, individualistisch

Sone Ericsson: ambitieuze jonge mannen, professionals, drang naar succes, individualistisch

LG: moeders, niet werkende ouders, drang naar succes, op zoek naar evenwicht

Samsung: Jonge vrouwen, carrierezoekers, drang naar succes, op zoek naar plezier.

Mmmh, volgens mij kiezen de meeste GSM kopers toch gewoon voor de looks en functies van een toestel. Maar als er onder juliie lezers zijn die daar anders over denken of die zich in bovenstaande 'toestel-typeringen' herkennen, dan hoor ik het graag. . .Gerelateerde links:
Je bent wat je 'Ringtoned'
Welke ringtone past bij jou?
Wat zegt je telefoon over jou?
Bellen bijzaak voor kids bij aanschaf GSM
Wat hebben GSM's en spijkerbroeken gemeen?
Onderzoek wijst uit: GSM's zijn telefoons
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.