Toestellen
19 mei 2012 - Ron Smeets

Wat was jouw eerste mobieltje?

Dit jaar (in november) is het precies 20 jaar geleden dat voor het eerst in aanraking kwam met een mobiele telefoon. Dat was toen nog een huurtoestel omdat de aaschafprijzen met 4000 gulden (en meer) nog net iets te hoog lagen.

Na korte tijd een Kermit (Greenhopper) gebtuikt te hebben werd mijn eerste echt draagbare, en overal tegebruiken, mobieltje een Mitsubishi (wie kent ze niet ;-))) Welke toestellen ik daarna (tot november 2010) allemaal gebrukkt heb kun je hier nalezen. Ik ben de tel in ieder geval al lang kwijt.

Tijd om bij jullie, mijn lezers, eens te informeren wat het eerste mobieltje was dat jullie kochten (of kregen). Reageer maar! En mocht je een foto hebben van jouw eerste mobiele telefoon, mail die dan naar redactie@mobilecowboys.nl of post hem op de facebook pagina van Mobile Cowboys (eerst even 'liken' natuurlijk ;-) De leukste kiekjes die per mail of op facebook binnenkomen post ik hier dan ook nog wel even. Voor diegene die de meest originele of bijzondere foto instuurt of post heb ik nog een leuk toestelletje liggen. Begin juni maak ik de winnaar bekend. Welk toestel? Dat blijft nog even een verrassing.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.