Nieuws
23 februari 2016 - Ron Smeets

Wat komt op het prijskaartje van de LG G5 te staan?

Afgelopen zondag, temidden van het Galaxy S7 geweld, presenteerde LG haar nieuwste vlaggenschip; de G5. Behalve deze nieuwe smartphone onthulde LG ook enkele modules waarmee bepaalde functies van het toestel uitgebreid kunnen worden. Denk aan de camera grip met ingebouwde accu of een B&O audio versterker.

Dat klinkt allemaal heel erg leuk en is ook best wel vernieuwend te noemen maar het betekent ook dat de prijskaartjes van zowel het toestel als de losse modules erg belangrijk worden. Voor je het weet heb je straks een LG smartphone die, met enkele modules, meer dan 1000 euro gaat kosten. Dat zijn Apple (en bijna ook Samsung) prijzen. LG heeft de afgelopen jaren, sinds de komst van de G2, juist bewezen dat de 'tweede' Koreaanse fabrikant prima toestellen kan maken voor een vriendelijkere prijs dan haar meeste concurrenten.

Helaas moet ik ook constateren dat het prijskaartje van de G-Series ieder jaar weer ietwat dichter naar die van zijn concurrenten gekropen is. De G2 was aanvankelijk bijna 150 euro goedkoper dan de Galaxy S4. Vorig jaar, bij de introductie van de G4 was het verschil met de Galaxy S6 nog amper 50 euro. En het prijskaartje van de LG G5 dan? Daarover hult de Koreaanse fabrikant zich nog in stilzwijgen. Hetzelfde geldt voor de prijskaartjes van de modules.

Uiteraard wordt volop gespeculeerd over de prijs van de G5. Online vind je pre-order prijzen die oplopen tot 750 euro, maar dat zegt op zich helemaal niets. Franse bronnen claimen te weten dat het toestel 699 euro zal kosten. Dat zou betekenen dat hij dus net zo duur wordt als de Galaxy S7. Laten we hopen dat die prijzen beiden niet kloppen. Zonder modules vind ik een prijskaartje van 599 nog altijd het best bij de LG G Series passen. Sterker nog, als de G5 inderdaad net zo duur wordt als de Galaxy S7, dan denk ik dat LG het toestel bij voorbaat al uit de markt geprijsd heeft. Tenzij ze er voor dat bedrag meteen een of twee modules bij leveren natuurlijk. Dan wordt het een ander verhaal. Het goede nieuws is dat vorig jaar, met de introductie van de LG G4, ook al geruchten de ronde deden dat die net zo duur, en misschien zelfs ook duurder zou worden dan de Galaxy S6. Die berichten bleken uiteindelijk niet te kloppen. Of LG was op tijd tot inkeer gekomen, dan kan natuurlijk ook ;)

Enfin, het toestel wordt over een maand of twee in de winkels verwacht. Kort daarvoor, als het niet eerder al uitlekt, zal het definitieve prijskaartje van de G5 wel onthuld worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.