Geruchten
08 juli 2009 - Ron Smeets

Wat is de Sony Ericsson Jachin?

Update (14u30): Het 'misterie' rondom de Jachin lijkt opgelost. Een van onze lezers (thanx, Sander) kwam met deze link naar de IM920. Een USB / memorystick adapter met intern geheugen en telefoonstandaard.

In de map met ontwerptekeningen van diverse Sony Ericsson toestellen ik die twee dagen geleden in mijn mailbox vond zaten ook nog een drietal tekeningen van een, voor mij, onbekend Sony Ericsson gadget, codenaam Jachin.

Op de afbeeldingen (grote versie na de 'klik') is duidelijk een USB connector te zien en een uitschuifbare arm of antenne aan de andere zijde. Heel even dat ik dat het mogelijk een USB-adapter / toestel houder zou kunnen zijn maar daarvoor is de 'haak' verkeerd gepositioneerd. Het uiteinde, of de USB connector zou dan 90 graden gedraaid moeten worden. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn / worden?

SE-Jachin-Closed SE-Jachin-Open-a1 SE-Jachin-Open-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.