Column
16 november 2013 - Nichal Joosse

Wat is de eerste app die je ooit hebt gedownload?

Apps: iedereen gebruikt ze. Sinds de komst van de iPhone en natuurlijk Android-smartphones worden apps in recordtempo gereleased. Maar wat is nou de eerste app die je ooit hebt geïnstalleerd op je smartphone? Martin Bryant van The Next Web vroeg zich dit af in een column. Toen ik het las, vroeg ik me ook af wat de eerste app was die ik ooit heb geïnstalleerd. Het valt eigenlijk niet meer in te denken dat er ooit een tijd was dat apps helemaal niet aanwezig waren op telefoons. 

De eerste app die hij installeerde op zijn iPhone 3G in 2008 was MySpace. Hij weet echter niet eens meer hoe de app eruit zag, omdat hij tegenwoordig geen MySpace gebruikt maar Facebook. Maar ook Last.fm en Shazam behoorden tot de eerste apps die hij geïnstalleerd had op zijn smartphone. Bij mij was Twidroyd Pro de eerste applicatie die ik geïnstalleerd had. En Hyves natuurlijk, want was destijds helemaal cool. Maar tegenwoordig staan er zoveel apps op mijn smartphone dat ik toch eventjes moest graven om dit weer te weten.

Wat was jouw eerste app die je ooit hebt gedownload op je smartphone? Als je dit niet meteen weet, kun je dit heel makkelijk terugzoeken. Tenzij je inmiddels alweer tientallen nieuwe telefoons hebt gehad, dan heeft het niet zoveel zin natuurlijk om dit op te zoeken.

Voor iOS:

Open de App Store. Ga naar Updates en vervolgens naar Aangeschafte apps.

Voor Android:

Open de Play Store. Ga naar Mijn applicaties en scroll naar beneden in de categorie 'alle'.

 

Over de auteur: Nichal Joosse