Nieuws
08 maart 2012 - Ron Smeets

Wat is de beste Anti-virus en malware software voor Android?

Er zijn heel veel anti-virus en -malware tools voor Android toestellen. Het Duitse AVTest heeft er enkele tientallen getest. Daarbij werden verschillende smartphones, tablets en Android versies gebruikt zoals de Galaxy Nexus (ICS), de Galaxy Tab (Froyo) en een Gingerbread emulator.

De resultaten werden niet alleen in een rapport gegoten (PDF) maar ook onderstaande kleurrijke grafiek. Hoe groener, hoe beter de beveiliging van de geteste software.

Bekende namen als Kaspersky en F-Secure staan aan de 'veilige' kant terwijl tools al MobileBot Antivirus en Android Defender gewoon helemaal niet blijken te functioneren. Handig om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar beveiligingssoftware voor je Android smartphone of Tablet.

Android Malware groei in 2011: Android-Malware-Groei-201

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.