Accessoires
27 januari 2010 - Ron Smeets

Wat de Apple iPad zoal mist

In het eerste officiele artikel over de Apple iPad heb ik het ook al even aangehaald. Zo op het eerste gezicht kan dit Apple gadget mij niet echt bekoren maar voordat ik een definitief oordeel vel wil ik hem toch eerst zelf in handen gehad en gebruikt hebben.

Dat neemt niet weg de de iPad bepaalde belangrijke features mist en om dat te onderkennen hoef je hem natuurlijk niet vast te houden. Hieronder een lijstje met redenen die het succes van de iPad in de weg kunnen staan.

1. Geen Multitasking. Dit is toch wel een van de meest gehoorde gebreken. Bij de iPhone kun je er nog enigszins mee leven maar een tablet moet dat tegenwoordig toch ondersteunen.

2. Geen (web)cam. Een misser van de bovenste plank.

3. Geen Flash support. Tja, dit is al jaren een gemis op de mobiele Apple gadgets.

4. Lelijke dikke rand. Er zal ongetwijfeld over nagedacht zijn waarom die rand nodig is, maar daarvoor hoef je het nog niet mooi te vinden. De iPad lijkt zo wel erg veel op een digitale fotolijst.

5. Geen 16:9 display. Video kijken is een van de features waar Apple op gokt met de iPad. Zonder 16:9 display wordt dat geen ultieme ervaring.

6. Scherm en Accu niet geschikt voor eReader (iBook) functie. 10 uur lijkt lang, maar als je op vakantie een boek leest is dat niet zoveel. Iedere dag opladen. Daarnaast denk ik dat het niet echt prettig leest in de zon. Het blijft LED/LCD versus e-Ink.

Verder heeft de iPad ook de gebruikelijke Apple nadelen zoals geen uitbreidbaar geheugen en een accu die je zelf niet kunt verwisselen, maar hier stop ik effe. De boys van Gizmodo noemen nog enkele nadelen, maar die vind ik persoonlijk niet allemaal even sterk. Hebben jullie nog suggesties? Reageer maar!