Nieuws
02 november 2007 - Ron Smeets

Warner Music trekt zich terug uit Nokia's Music Store

Gisteren is in diverse landen de Nokia Music Store offcieel online gegaan.

Oplettenden klanten hebben het inmiddels al gemerkt dat artiesten van Warner Music Group, zoals Madonna, niet voorkomen in de Nokia's muziekwinkel.

Wat blijkt nu. De Warner Music Group heeft op het laatste moment besloten dat ze (voorlopig) geen content gaan leveren aan Nokia omdat men bang is voor copyright misbruik door de Finnen. Het betreft overigens niet zozeer de Music Store zelf maar diens file sharing service, MOSH.

Warner is bang dat Nokia klanten, die via MOSH, content met elkaar kunnen delen, de gekochte muziek onderling gratis, en dus illegaal, gaan verspreiden.

Een woordvoerder van Nokia heeft het besluit van Warner inmiddels bevestigd maar zegt wel goede hoop te hebben dat de muziekproducent binnenkort alsnog zal gaan deelnemen in Nokia's nieuwste muziek service. Wordt ongetwijfeld vervolgd. . .

Via: The Wall Street JournalGerelateerde links:
'NGage' en 'Music Store' update voor de N95 op komst
N81 heeft Navi Wheel
Nokia N95 Music Edition 8GB in pre order
MTV en Warner Music samen in mobiele tv
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.