Geruchten
05 februari 2007 - Ron Smeets

Wanneer is de Zune Phone beter dan de iPhone?

Dat is de vraag die Gizmodo zichzelf stelde en meteen ook beantwoordde. Volgens 's werelds grootste gadget blog liggen er kansen genoeg voor Microsoft om de iPhone op punten te verslaan en mogelijk zelfs een KO uit te delen.

Kansen voor de Zune Phone, Of: features die we missen op de iPhone:

- MP3 ringtones.

- WiFi synchronisatie en -muziekdownload mogelijkheid.

- 3G (UMTS) synchronisatie en -muziekdownload functie.

- Live Online Gamen (over UMTS) met XBox360, PC en andere online gamers.

- Live, mobiel, streaming media vanaf je Media Center of Xbox360 die thuis staan.

- Simlock vrij toestel

- De mogelijkheid om zelf software te installeren.

Als je dit lijstje zo leest dan zou je inderdaad gaan geloven dat de Zune Phone veel beter kan worden dan Apple's iPhone. Helaas denk ik niet dat Microsoft in staat is om een device als dit probleemloos op de markt te brengen, om nog maar te zwijgen over de prijs die men ervoor zou moeten gaan vragen om de ontwikkelkosten van al deze features terug te verdienen.Gerelateerde links:
Zune Phone dichterbij dan verwacht
Cingular opent iPhone community
Microsoft over de IPhone
iPhone laat nog genoeg te wensen over
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.