Nieuws
20 februari 2006 - Ron Smeets

Wanhopige SMSjes van slachtoffers modderlawine

Een bizar bericht in de Gulf Times over de aanvankelijk verwoede, maar uiteindelijk vergeefse pogingen van ingesloten slachtoffers van de aardverschuiving en daaropvolgende modderlawine op de Philippijnen om per SMS om hulp te roepen.

In de uren na de natuurramp waarbij een school met ruim 200 kinderen en 40 docenten door de modderstroom bedolven werd ontvingen diverse familieleden en bekenden van de ingesloten slachtoffers diverse SMSjes waarin wanhopig werd gesmeekt om hulp van buiten af.

De berichten bestonden uit teksten als: "We zitten in één ruimte en leven nog" en "We leven, kom ons uitgraven". Helaas, zo is inmiddels bekend, kwam alle hulp voor de ruim 240 kinderen en leraren te laat en sinds vrijdagavond zijn ook geen SMSjes meer ontvangen.Gerelateerde links:
Satelliet telefoons brengen redding
GSM's niet betrouwbaar tijdens rampen
Tests met rampen SMS service gestart
Mobiel waarschuwings- en informatiesysteem
SMS waarschuwingen bij rampen een ramp?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.