Nieuws
05 oktober 2005 - Ron Smeets

Walkie Talkie GSM in top 10 kids speelgoed

Tijdens een landelijk speelgoed onderzoek in de VS op initiatief van Family Fun Magazine hebben zo'n 1400 kids in totaal 30.000 uur doorgebracht met 63 stukken nieuw speelgoed om te bepalen welk speelgoed nu echt aanslaat bij de jongens en meisjes van vandaag de dag.

De resultaten werden deze week gepresenteerd door Family Fun Magazine in het Children's Museum in Manhatten, NY. In de top 10 staan bovenaan een kasteel a la playmobiel. Verrassend op de vierde plaats vinden we de Chat Now GSM, een speels toestelletje waarmee kids, kosteloos, binnen 2 kilometer van elkaar kunnen praten en SMSen. Dus eigenlijk een soort Walkie Talkie met SMS functie.

Ouders en speelgoedwinkels als Toys R Us hechten over het algemeen, begrijpelijk, veel waarde aan dit soort doelgroeptests.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.