Nieuws
06 juni 2012 - Ron Smeets

Walibi Holland Thrill Battle maakt pretpark bezoek leuker

Gisteren lanceerde Walibi Holland de Thrill Battle, een mobiele app voor de iPhone (en straks ook Android) waarmee een bezoekje aan het pretpark nog leuker en interactiever wordt. Samen met mijn dochter, en een paar 'Roller Coaster fanclubs' mochten wij de app gisteren in het park zelf uittesten.

Walibi Holland is het eeste pretpark ter wereld die een dergelijke interactieve app lanceert en ik moet zeggen dat het spelen van de Thrill Battle een echt leuke ervaring was. De app is een bijzonder staaltje van techniek, gemaakt door One Shoe Mobile en als je het goed speelt dan kun je aan het eind van dit 'pretpark seizoen' een bezoek voor jezelf en 100 vrienden winnen.

Thrill Battle
De Thrill Battle app is uniek in haar soort en werking voor pretparken. De applicatie is location based en weet dus precies waar een bezoeker is in het pretpark. Bezoekers spelen de game alleen of met vrienden en verdienen punten door in attracties fysiek in te checken met hun smartphone. Aan het einde van de rit krijgt de bezoeker de uitslag van de behaalde G-krachten. Voor elke check-in krijgt een bezoeker de punten die daarvoor staan.” General Manager van Walibi Holland Mascha van Till: “Uniek aan deze applicatie is dat het de baan die de ride aflegt registreert. Hierdoor is het niet mogelijk om vals te spelen, bezoekers moeten daadwerkelijk de thrill bedwingen om punten te verdienen.”

The Battle continues...
Ook na een bezoek aan het attractiepark kunnen bezoekers de game verder spelen. De Thrill Battle app stuurt elke week een vraag naar de bezoekers. Wanneer de vraag goed wordt beantwoord, worden er extra punten verdiend. “Uiteindelijk is ons doel om de applicatie zo uit te breiden dat wij interactief met onze bezoekers gaan communiceren. Op die manier bieden wij bezoekers niet alleen een leuke dag uit, maar creëren wij een voor- én nabeleving die een bezoek aan het attractiepark compleet maakt”, aldus van Till. De bezoeker die aan het eind van het jaar de meeste punten heeft verzameld wordt ‘Thrill Master of the year’. De Thrill Master mag samen met 100 vrienden genieten van de meer dan 40 attracties van Walibi Holland.

Zoals gezegd hebben mijn dochter en ik gisteren de Thrill Battle gespeeld en wij kwamen uiteindelijk, na 8 'rides' in de verschillende 'thrill rides'  uit op ruim 33.000 punten. Dat was echter maar een schijntje van het puntenaantal dat door sommige van de Roller Coaster freaks behaald werden. De winnaar van de dag, die een heuse beker won, had met zijn groep ruim 295.000 punten! Daarvoor moet je tijdens het spelen goed opletten welke attracties, tijdelijk en willekeurig, gebombardeerd worden tot 'bonus rides'. Op die momenten moet je binnen een bepaalde tijd (doorgaans een uur) een attractie 'bedwingen' om zo het dubbele aantal punten te behalen. Om echt veel punten te scoren moet je daar dus rekening mee houden tijdens een bezoek aan Walibi Holand. Daarnaast levert het spelen met een groep ook veel bonuspunten op. Je kunt als team inchecken om de behaalde punten telkens te vermenigvuldigen met het aantal deelnemers in jou team. Dat betekent dus ook dat je de kans op het winnen van de hoofdprijs drastisch kunt vergroten door met meer personen gelijktijdig te spelen.

Toch liggen er voor Walibi Holland ook nog wel enkele uitdagingen om de speel-ervaring van de Thrill Battle te verbeteren. Zo bleek dat je er voor moet zorgen dat je iPhone (en straks dus ook je Android smartphone) helemaal opgeladen is als je begint te spelen. De resterende accuspanning van onze iPhone was na ruim twee uur spelen van 65 naar 30% gedaald. Als je dus een hele dag in het park bent dan bestaat de kans dat je toestel leeg is voordat je uitgespeeld bent. Ik heb Walibi Holland dan ook het advies gegeven om te zorgen voor oplaadpunten op verschillende plekken in het park. Overigens scoor je ook punten wanneer je een uurtje pauze neemt op een van de terrasjes bijvoorbeeld. Dat zou dan het perfecte moment zijn om je iPhone (of Android toestel), en jezelf, even 'bij te laden' ;-)

Verder denkt Walibi Holland er over om bij de attracties die in de App opgenomen zijn (alle achtbanen en andere 'extreme rides') schermen te plaatsen met de hoogste dag-, maand- en totaalscore van dat moment. Voor nu is er alleen een hoofdprijs (een bezoek met 100 vrienden aan Walibi Holland) maar binnenkort komen er ook maandprijzen, aldus Lindy Voskuil van het pretpark.

Hieronder staan nog enkele screenshots van de Thrill Battle app. Je kunt hem in de App Store vinden en gratis downloaden wanneer je naar Walibi Holland gaat en de Thrill Battle gaat spelen.

Thrill-Battle-b Thrill-Battle-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.