Toestellen
27 augustus 2008 - Ron Smeets

Wake up Nokia! Casio heeft ook al een 8MP camphone

Da's misschien niet bijzonder aardig van mij maar als zelfs Casio, toch niet een van de bekendste toestel fabrikanten (ik denk nog altijd eerst aan horloges bij het zien van dit merk), al op het punt staat een 8 megapixel camphone op de markt te brengen dan moeten in Finland toch de alarmbellen gaan rinkelen en niet meer ophouden totdat ze daar allemaal bruut wakker geschud zijn, toch?

Natuurlijk, de Casio Exilim W63CA zal hoogstwaarschijnlijk nooit buiten Japan in de winkels te vinden zijn en hij zal voor wat betreft de overige specs ook nauwelijks te vergelijken zijn met de gemiddelde Nokia Multimedia Phone, maar het gaat puur om het idee.

Casio heeft straks een 8 megapixel camphone met een 800x480 pixel display en Nokia verblijdt ons binnenkort met de 5 megapixel N96 die een 320x240 display heeft ;-)Gerelateerde links:
LG KC910 wordt de 8 megapixel opvolger van de Viewty
Samsung i8510 nu ook in Nederland te koop
Motorola 'Alexander' komt in Oktober
Sony Ericsson C905 maakt een goede eerste indruk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.