Nieuws
09 februari 2010 - Casper de Zoete

Waarschuwing voor valentijnssms'jes

De Consumentenautoriteit waarschuwt voor misleidende valentijnsberichten.

Veel premiumsms-aanbieders spelen handig in op de trend onder jongeren om elkaar rond Valentijn (anonieme) liefdesberichten te sturen. Het is echter niet altijd duidelijk dat het gaat om een betaalde sms-dienst.

Het gaat vooral om advertenties op netwerksites voor jongeren waarbij het lijkt alsof je een persoonlijk liefdesbericht hebt ontvangen. Daarnaast zijn er ook nog de bekende liefdestestjes, waarbij je voor de uitslag van de test je gegevens moet invullen. Het gaat echter hierbij soms om dure abonnementsdiensten, waarbij je een paar keer per week een sms'je krijgt voor een paar euro per sms.

Op de website van de ConsuWijzer staan enkele praktische tips om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van misleidende valentijnsberichten. Bijvoorbeeld: Let extra goed op als je op internet een bericht tegenkomt dat je een geheim liefdesbericht hebt ontvangen of als iemand je een digitale roos stuurt.

Controleer of het om een eenmalige dienst gaat of een abonnement en bekijk de gegevens van het bedrijf achter de internetpagina. Let bij een abonnement altijd goed op de kosten. Als laatste staat op deze pagina hoe je een sms-abonnement kunt stopzetten en waar je terecht kunt met je klachten.

Over de auteur: Casper de Zoete