Nieuws
19 juli 2005 - Ron Smeets

Waarschuwing voor kinderen op GSM's

De Israelische minister van communicatie, Itzik, komt met een voorstel om een gezondheids waarschuwing voor kinderen op GSM's te plaatsen.

Hij doet dit naar aanleiding van een aanbeveling van de Wereld gezondheids organisatie (WHO) dat mobiel bellende kinderen een headset zouden moeten gebruiken vanwege mogelijke schade aan de ontwikkelende hersenen, zo meldt ook Stop UMTS.

Momenteel onderzoekt de WHO nog de link tussen straling van mobiele devices en kanker. "Omdat de schedel van (kleine) kinderen dunner is dan die van volwassenen doen wij deze aanbeveling", aldus WHO woordvoerder Mike Repacholi.

Naar aanleiding van deze berichten stelde de Iraelische minister dus de waarschuwingsmelding op GSM's voor. Ik vraag mij af of er ook zo'n stikker komt op Israel zelf ?!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.