Nieuws
05 oktober 2006 - Ron Smeets

Waarschuwing op WiFi routers in Californie

Governator Schwarzenegger is wederom in het mobiele nieuws. Tekende hij eerder deze week nog een wet die het moeilijker moet maken om belgegevens van personen te achterhalen, nu heeft hij een wet bekrachtigd die ervoor moet zorgen dat alle WiFi routers per 1 oktober 2007 voorzien zijn van een waarschuwings sticker.

Die sticker moet gebruikers niet alleen waarschuwen voor de gevaren die op de loer liggen wanneer men besluit een onbeveiligd draadloos netwerk te installeren, maar moet ook een 'handleiding' bevatten hoe men een draadloos netwerk het best kan beveiligen. Dat zullen dan wel behoorlijk grote stickers worden ;-)Gerelateerde links:
Lindy vindt open WiFi en Bluetooth netwerken
Gemeenteraad verbiedt openbaar WiFi netwerk
Easy WiFi Radar spoort open netwerken op
Universiteit volgt online gedrag WiFi gebruikers
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.