Nieuws
09 maart 2010 - Ron Smeets

Waarom Super AMOLED beter is dan AMOLED

Tijdens het MWC presenteerde Samsung de Wave. Dit is niet alleen het eerste Bada toestel van deze Koreaanse fabrikant maar ook de eerste mobiel met een Super AMOLED display. Zoals de naam al doet vermoeden is dit weer een stapje beter dan de 'standaard' AMOLED displays die we al geruime tijd kennen. In onderstaande video wordt, zonder geluid, uitgelegd wat het verschil is tussen beide displays.

http://www.youtube.com/watch?v=aQkLMG3SBQ4

Het is eigenlijk dus heel eenvoudig. Bij de standaard AMOLED displays worden de touchscreen sensoren op het display gemonteerd. Daardoor is een extra laag nodig van deels reflecterend materiaal waardoor een deel van de lichtopbrengst van het display verloren gaat en er meer ruimte nodig is. Bij de Super AMOLED technologie worden deze sensoren in het display verwerkt. Dit resulteert dus in nog dunnere en heldere schermen. Via: OLED Display

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.