Toestellen
05 november 2014 - Ron Smeets

Waarom niet ook een Android telefoon op je werkplek? Gigaset Maxwell 10 is een vaste telefoon met het Google OS

Van alle smartphone gebruikers heeft meer dan 80% een Android toestel. Dat was voor Gigaset het signaal om een vaste zakelijke Android telefoon te maken.

De achterliggende gedachte is zo gek nog niet. Ik bedoel, het zou best handig kunnen zijn om op je werkplektelefoon ook gewoon toegang te hebben tot je favoriete Android Apps, toch? OK, misschien aangevuld met wat zakelijke applicaties zodat de baas ook tevreden blijft.

Denk aan Office voor het bekijken van presentaties en andere documenten, maar ook het synchroniseren van agenda's, e-mail accounts of CRM bestanden zijn zakelijke functies die je rechtstreeks op het scherm van de Maxwell 10 kunt uitvoeren. Nog even en we hebben weer gewoon alleen een telefoon op onze werkplek staan. Weg met de tablets, laptops en desktop PC's. Haha, onzin natuurlijk.

Maar goed, de Gigaset Maxwell 10 is een telefoon voor vaste lijnen die uitgerust is met een 10.1 inch HD touchscreen, een HD camera voor videogesprekken en Android 4.2.

De prijs is helaas niet zo handig. Het toestel kost namelijk 569 Euro en voor de draadloze versie (zodat je al bellend naar de koffieautomaat kunt lopen) mag de baas nog 30 Euro meer uit zijn beurs trekken.

Het toestel zal vanaf medio november bij gecertificeerde dealers van Gigaset beschiklbaar komen. Hieronder de belangrijkste specs van de Gigaset Maxwell 10:
- 10,1-inch HD Touch-display met een intuïtieve gebruikersinterface
- Handset met of zonder draad, houder voor links- en rechtshandigen
- Tot twaalf SIP-accounts (Session Initiation Protocol)
- Android 4.2-platform
- Ingebouwde HD-camera (720p), optie voor externe tweede camera
- Beeld en audio in HD-kwaliteit
- Geïntegreerde microfoon aan voorzijde
- Drie speakers: één bas, twee tweeters
- Verbinding voor externe conferentiespeaker (bijvoorbeeld Gigaset-disk)
- Open platform voor eigen business-apps
- Geïntegreerde wifi-client, Bluetooth en DECT
- Professionele setup met auto-provisioning (zero-touch)
- Gigabit Ethernet (10/100/1000) met 2-poorts-switch
- Power over Ethernet (PoE) geïntegreerd
- Intern telefoonboek voor maximaal 10.000 telefoonnummers
- Toegang tot telefoonboeken in de cloud (Google-contacten, LDAP, MS Exchange)
- Toegang tot meer dan 975.000 apps in Google Play
- Geschikt voor gehoorapparaten

Explore Maxwell

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.