Nieuws
25 januari 2012 - Ron Smeets

Waarom je niet moet lopen én SMS'en (video)

Over de gevaren van SMS'en (of andere hands on acties) tijdens het autorijden zijn al veel artikelen geschreven. In de meeste landen is het ook al (lang) verboden.

Tijdens het lopen mag dat wel nog, hoewel ook daarover in sommige landen al ideëen geopperd zijn om dat aan banden te leggen middels een verbod. Deze video, gemaakt in New York, vond ik vanochtend. Daarin kun je zien dat het naar een smartphone 'staren' om te SMS'en, emailen, 'Social netwerken' en dergelijke ook voor voetgangers niet zonder gevaren is ;-)

De video geeft, samen met dit artikel in de New York Times, bovendien enkele tips zodat je veilg kunt typen op je smartphone tijdens een wandeling om ongelukken te voorkomen. Voor de volledigheid, een aantal scenes zijn letterlijk 'in scene' gezet maar er worden ook 'lopende SMS'ers aangesproken op de gevaren en hun gedrag.

http://www.youtube.com/watch?v=pLA1UelcDrE

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.