Accessoires
12 september 2005 - Elske de Boer

Waarom de PSP zo succesvol wordt?

Als jullie dat mij vragen, dan kan ik daar heel kort en bondig over zijn: Gamers willen 'm vanwege zijn superieure kwaliteit en de rest van de wereld wil 'm omdat het een mode trend is.

Kijk, Sony wist met de komst van de PSP dat het een console zou worden waarvan elke gamer het warm van binnen zou krijgen. Daarvoor hoefden ze niets extra's te doen, maar om van een mobiel gameconsole een mode item te maken, dat is andere koek.

Afgelopen weekend is in New York het Pret-A-PSP event gehouden waar Sony een groot aantal sterren en modeontwerpers bij elkaar bracht om de PSP een flinke duw in de modewereld te geven. En niet zonder succes. Onder de beroemde PSP eigenaren waren niemand minder dan Gwen Stefani, Paris Hilton, Naomi Campbell, Lindsay Lohan en Andy Roddick (my favorite).

Daarnaast presenteerden diverse grote mode ontwerpers, waaronder niemand minder dan Tommy Hilfiger, Lulu Guiness, Calvin Klein en Missy Elliot, hun PSP accesoires.

Sony maakt dus goed gebruik van de traditionele (yak) rolverdeling tussen mannen en vrouwen voor het lanceren van wat volgens mij het succesvolste gadget allertijden zal worden.

Combineer superieure techniek met subtiele en modebewuste (design) accesoires en de hele wereld ligt aan je voeten.

Over de auteur: Elske de Boer