Entertainment
29 november 2010 - Ron Smeets

Waar zijn toch al die Satellieten? Hidden Sky toont ze

Terwijl het gesprek van de dag, buiten de mobiele wereld ;-), natuurlijk de nieuwe onthullingen op de website van Wikileaks is, vond ik dit filmpje van een Augmented Reality (AR) iPhone App, Hidden Sky, waarmee je de baan en positie van satellieten die om onze aarde draaien kunt 'bekijken'.

Hidden Sky bestaat al een paar maanden en werkt een beetje zoals Google Sky Map, maar dan met andere 'objecten'. Of ook de positie en baan van spionagesatellieten getoond worden waag ik te betwijfelen. Misschien dat Wikileaks daar binnenkort een 'oplossing' voor heeft ;-))) Hieronder staat nog een videodemo van Hidden Sky. De app is (helaas) niet gratis.

iTunes Link, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.