Nieuws
22 december 2005 - Ron Smeets

Waar was dit ook al weer???

Die vraag zal velen van jullie bekend in de oren klinken als het gaat om het bekijken van foto's die je weken geleden gemaakt hebt.

Als het aan Mark Davis van Yahoo's research lab ligt is dat, voor wat betreft foto's die gemaakt worden met een camphone, binnenkort verleden tijd.

Hij werkt namenlijk aan een techniek waarbij de camphone met behulp van de gegevens van zendmasten bepaalt waar het toestel zich op het moment van de opname bevindt en voegt die lokatie dan toe aan de beschrijving van de foto.

Nog een stap verder is de functie dat ook 'gekeken' wordt naar de namen van de toestellen in de directe omgeving van de camphone, die dan ook worden toegevoegd. Ik stel me dus voor dat je dan iets dergelijks onder je foto kunt lezen: 'Maandag 26 december, Trafalgar Square met Harry's P900, Sarah RAZR en LG-S5200', toch ?!Gerelateerde links:
LBS diensten populair in Europa
De waar-ben-ik-telefoon.
Mobiele GPS games
'Ping' je kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.