Nieuws
04 oktober 2005 - Ron Smeets

Wa' kos da'? Mobiel bellen in het buitenland

Het antwoord op die vraag is vanaf nu een stuk makkelijker geworden. De Europese Commisie heeft vandaag een themasite gelanceerd waar elke EU burger kan nagaan wat hij of zij in het buitenland moet betalen om mobiel te bellen.

Deze zogenaamde Roaming tarieven zijn jarenlang, deels bewust, een ondoorgrondelijk fenomeen geweest met vaak enorme verschillen tussen providers en landen onderling.

Vanaf nu zijn de diverse tarieven en verschillen dus in kaart gebracht, openbaar en overzichtelijk en wordt het dus wachten welk land of provider de eerste concurrentieslag zal inzetten.

Mochten jullie overigens vandaag al een kijkje willen nemen, houd dan rekening met iets langere wachttijden. De site heeft het namelijk een beetje erg druk, zo lijkt het.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.