Nieuws
02 september 2005 - Ron Smeets

W3C start Mobile Web Initiative

Het W3C consortium roept haar leden op om mee te doen aan een campagne om de toekomst en kwaliteit van het internet browsing op mobiele devices vorm te geven.

Met de start van het Mobile Web Initiative wil W3C aan iedereen laten zien dat men nu echt serieus iets wil gaan doen aan de over het algemeen crappy kwaliteit van mobiel surfen.

Volgens de oprichter, Tim Berners-Lee, heeft de internet branche te lang toegekeken hoe mobiele internetters zich met derderangs browsers en kwaliteit moesten behelpen.

Dat zou binnenkort dus afgelopen moeten zijn. We wachten af!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.