Nieuws
24 oktober 2005 - Ron Smeets

W-SIM, ofwel een GSM in een Simcard

Het Japanse Willcom experimenteert momenteel met de W-SIM card. Zoals de naam al doet vermoeden is ie even groot als een normale SIM card.

Het grote verschil is dat de W-SIM card in feite een complete GSM is. Stel je een PCMCIA wireless datacard voor, met antenne, gsm module en 600Kb geheugen voor ca 700 contacts, en dat allemaal in het formaat van een standaard Sim kaartje.

Willcom (in 't Japans) beweert dat de W-SIM de kleinste GSM ter wereld is en totdat iemand het tegendeel bewijst geloven we 'Will' op zijn woord.

Natuurlijk heeft de W-SIM geen Keyboard en Display, maar dankzij het formaat van het 'toestel' wordt het inbouwen van GSM functies in zo ongeveer alles wat een (display)keypad en scherm heeft (mobiele gameconsoles bijvoorbeeld) kinderspel.

Dat de W-SIM potentie heeft getuigd het aantal grote namen die inmiddels zitting hebben genomen tussen de 50 leden van het W-SIM Forum: Casio, Kyocera, Sanyo, Toshiba, Tomy, IBM Japan, Fujitsu, Microsoft, en zelfs Apple.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.