Entertainment
14 april 2010 - Ron Smeets

Vul je tuin met oude mobieltjes

Het grote aantal in kasten en lades rondslingerende oude mobieltjes is een doorn in het oog van veel milieu(bewuste) organisaties en personen.

Regelmatig worden (ludieke) inruil acties bedacht, al dan niet voor een goed doel, in de hoop dat een (groot) deel van de vele honderden miljoenen oude toestellen ingeleverd worden zodat de materialen milieuvriendelijk afgevoerd of gerecycled kunnen worden. Helaas zijn de meeste initiatieven tot nu toe nog niet echt succesvol gebleken.

Een van die ludieke acties werd vandaag en gisteren gehouden in Washington; Flowers for Phones. Daar kon iedereen zijn of haar oude mobiele telefoon namelijk inruilen voor een aantal planten. Op beide dagen kon iedereen die nog iets voor zijn oude mobieltje wilde terugkrijgen en er zeker van wilde zijn dat het toestel op de juiste, milieuvriendelijke, manier verwerkt zou worden, naar een van de twee plekken gaan in de stad Washington om het toestel daar in te ruilen voor planten. Op die manier draag je natuurlijk dubbel bij. Je oude mobieltje wordt netjes afgevoerd en de tuin of bloembakken worden gevuld. Iemand (een provider of winkelketen bijvoorbeeld) interesse om dit initiatief ook in Nederland op te starten?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.