Nieuws
17 mei 2010 - Ron Smeets

Vuilnisbakken sturen SMSje naar ophaaldienst

Wie kent ze niet, die overvolle vuilnisbakken in parken en langs de autosnelwegen waardoor vaak veel afval naast de bak ligt, om over de stank nog maar te zwijgen.

De BigBelly kan dat probleem verhelpen. Althans, hij kan ervoor zorgen dat de planners van ophaaldiensten een SMS krijgen als de bakken (bijna) helemaal vol zijn en het dus tijd wordt om ze leeg te gaan maken.

Daarnaast is deze ultramoderne vuilnisbak ook nog eens uitgerust met een ingebouwde pers op zonne-energie. Daardoor kan er vijk keer meer afval in dan bij de ouderwetse bakken (met vergelijkbare afmetingen). Hieronder kun je een nieuwsvideo bekijken waarin de BigBelly gedemonstreerd wordt.

De nieuwsvideo:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.