Nieuws
23 september 2005 - Ron Smeets

VS wil verbod op GSM in auto voor tieners

Zoals wellicht bekend mag je in de VS al vanaf je 16e een auto besturen. Laat dat nou net ook nog een leeftijd zijn waarop SMS-en en mobiel bellen ook razend populair zijn.

Onderzoek wijst uit dat er jaarlijks veel te veel ongelukken gebeuren die veroorzaakt worden door bellende en SMSende tieners en dat het daarbij niet uitmaakt of er wel of niet hands-free gebeld wordt (met SMSen gaat dat natuurlijk sowieso moeilijk). Ook wij berichtten hier al eerder over.

De lokale verkeersveiligheids organisatie wil dan ook dat er een algeheel verbod komt op het hanteren van mobiele telefoons en aanverwante gadgets voor alle bestuurders jonger dan 20.

Onder het motto: "Beginnende bestuurders hebben genoeg aan hun hoofd" hoopt men dat de regering het advies van de NTSB overneemt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.