Nieuws
16 mei 2012 - Ron Smeets

VS release HTC One vertraagd door (tijdelijk) verkoopverbod

De Amerikaanse releaae van de HTC One Series staat op de tocht. De reden daarvoor is de verloren patentzaak tegen Apple. De uitspraak daarvan werd al in december gedaan door de ITC en toen werd ook al verwacht dat dit wel eens grote gevolgen kon hebben voor de verkoop van HTC toestellen in de VS.

Welnu, de Amerikaanse Douane heeft nu dus de import van HTC toestellen verboden. HTC heeft echter goede hoop dat dit een tijdelijke tegenslag is.

Het Apple patent waar HTC dus volgens de ITC inbreuk op pleegt heeft te maken met het converteren van telefoonnummers en email adressen naar 'clickable' linkjes om menu-opties te kunnen openen. Hoewel de uitspraak dus al in december plaats vond ging het verkoopverbod pas op 19 april van kracht. HTC zegt dat de huidige toestellen, waaronder dus de One X en de Evo 4G LTE, geen inbreuk meer plegen op het betreffende Apple patent. Dat wordt nu dus onderzocht door de Amerikaanse instanties. In afwachting daarvan mogen de toestellen echter niet ingevoerd en/of verkocht worden. Wordt vervolgd!

De officiele reactie van HTC:
"The US availability of the HTC One X and HTC EVO 4G LTE has been delayed due to a standard U.S. Customs review of shipments that is required after an ITC exclusion order. We believe we are in compliance with the ruling and HTC is working closely with Customs to secure approval. The HTC One X and HTC Evo 4G LTE have been received enthusiastically by customers and we appreciate their patience as we work to get these products into their hands as soon as possible."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.