Nieuws
04 oktober 2005 - Ron Smeets

Vruchtbaarheids SMS service voor vrouwen

Voor vrouwen die zwanger willen worden en problemen hebben met het uitrekenen van hun eisprong en de vruchtbaaste periode van de maand (meestal gevolgd door de prikkelbaarste periode van de maand ;-) kan EggAlert een uitkomst zijn.

De dienst stuurt een SMS op de dag dat de meest vruchtbare periode van de maandelijkse cyclus begint. Omdit te kunnen berekenen moet bij inschrijving eenmalig de datum van de eerst dag van de laatste menstruatiecyclus opgegeven worden en de gemiddelde tijdspanne tussen twee cycli.

Er zullen ongetwijfeld mannen zijn die deze service om zullen dopen in 'fuck-alert' of 'hands-off-alert' als ze nog niet aan de gedachte om zichzelf te reproduceren toe zijn, maar daarvoor is EggAlert dan ook voor vrouwen ontwikkeld.

Behalve de vruchtbaarheids SMSjes kunnen vrouwen zich bij PDA Healthware ook aanmelden voor het ontvangen van SMS reminders voor (self-service) borstonderzoek.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.