Toestellen
21 september 2011 - Ron Smeets

'Vrouwelijke' HTC Rhyme gepresenteerd

Het zat er, gezien de talrijke geruchten, al aan te komen en gisteravond heeft HTC in New York uiteindelijk ook haar eerste 'Vrouwelijke' Android smartphone gepresenteerd, de HTC Rhyme, eerder ook bekend onder de codenaam HTC Bliss.

Gelukkig heeft de Taiwanese fabrikant niet gekozen voor een roze smartphone ;-)). De HTC Rhyme is wel voorzien van enkele vrouwelijke specs en accessoires waarmee men natuurlijk hoopt dat het toestel vooral gretig aftrek zal vinden onder meisjes en vrouwen.

Een van die accessoires is een toestel kettinkje met een lichtgevende kubus. Daardoor zou hij beter vindbaar zijn in de vaak overvolle handtassen. Verder krijg je er standaard ook een 'stylish' hoesje, een headset waarvan het draadje niet in de knoop kan raken en een docking station bij. De HTC Rhyme wordt in drie kleuren gemaakt, blauwgrijs, wit (hourglass genaamd) en paars. Het toestel zal begin oktober al in de Nederlandse winkels liggen en gaat, los, 459 Euro kosten (adviesprijs, inclusief BTW). Vooralsnowg wordt alleen de witte (Hourglass) versie in Nederland geleverd.

De belangrijkste specs van de HTC Rhyme op een rijtje:
- 3.7 inch WVGA touchscreen display
- 1GHz processor
- 768MB RAM
- 4GB geheugen, waarvan 1GB voor de gebruiker
- microSD geheugenkaart gleuf
- quad band GSM en tri-band UMTS/HSPA support
- 5 megapixel autofocus camera met LED flitser en 720p HD video opname
- WiFi, Bluetooth 3.0, DLNA, GPS
- 3.5mm audio / headset aansluiting
- Android 2.3 (Gingerbread) met HTC Sense UI
- 1600 mAh accu
- 119 x 60.8 x 10.85mm (h x b x d)
- 130 gram

Meer informatie over de HTC Rhyme vind je op de website van de fabtrikant.

HTC-Rhyme-Hourglass-in-Dock HTC-Rhyme-Charm-Kubus HTC-Rhyme-Hourglass-c HTC-Rhyme-Paars-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.