Entertainment
04 september 2005 - Ron Smeets

Vrouw met 48 GSM's onder haar 'jurk'

Op het vliegveld van Cairo is zaterdag een Egyptische vrouw aangehouden die 48 mobiele telefoons ter waarde van ca. 10.000 Euro het land in wilde smokkelen.

Ze viel door de mand nadat douaniers 48 laders vonden, verstopt in een opgerolde gebedsmat die ze bij zich droeg. Bij nader onderzoek moest de dame haar niqab uitdoen (een soort van wijde burka) en daaronder vond men vervolgens een tas met de 48 bijbehorende toestellen en nog eens 33 headsets.

Nadat de vrouw de invoerbelastingen voldaan had mocht ze haar reis vervolgen, compleet met alle handelswaar die nu natuurlijk niet meer zo goedkoop aan de man gebracht kan worden als ze aanvankelijk gehoopt had.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.