Entertainment
03 mei 2011 - Ron Smeets

Vrouw downloadt voor meer dan 142.000 Euro met gestolen SIM

De 33-jarige Kylie Monks uit Tasmanië moet voor zes maanden de cel in (plus 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar) nadat ze met een gestolen SIM kaart van haar energiebedrijf, Aurora Energy, in drie maanden tijd voor meer dan 142.000 Euro aan mobiel dataverkeer verstookte.

De SIM kaart zat in een electriciteitsmeter en was bedoeld voor het verzenden van onder andere de meterstanden naar het energiebedrijf.

Toen die na drie maanden een rekening van 193.187.43 Australische dollar (ca. 142.000 Euro) ontvingen zijn ze op onderzoek uitgegaan en kwam de diefstal al snel aan het licht. Kylie had de SIM kaart uit de electriciteitsmeter gehaald en in haar laptop gestopt om zo 'gratis' internet toegang te kunnen 'krijgen' op het NextG netwerk van Telstra. Hoeveel data de 33-jarige vrouw precies gedownload heeft is niet bekend, maar uitgaande van het meest ongunstige tarief (2 dollar per MB) van Telstra dan komt het neer op zo'n 97 Gigabyte.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.