Nieuws
28 januari 2011 - Ron Smeets

Vroegtijdige explosie zelfmoord terrorist door SMS'je

Ik denk dat iedereen Achmed The Dead Terrorist (foto) inmiddels wel kent. Hij werd natuurlijk vooral benoemd door zijn uitspraak 'Silence. . . I killl you!'.

Wat misschien niet iedereen weet is dat Jeff Dunham's dode terrorist gestorven is doordat zijn bom te vroeg afging. Welnu, dit schijnt nu dus ook in werkelijkheid gebeurd te zijn.

Een vrouwelijke zelfmoord terrorist is op oudjaarsavond in Moskou 'te vroeg geëxplodeerd' doordat de bomgordel die zij droeg, en waarmee ze van plan was zichzelf op te blazen op een plek waar ongetwijfeld vele onschuldige slachtoffers gemaakt konden worden, afging op het moment dat de dame een SMS'je ontving. Dat wordt althans door onderzoekers genoemd als de reden. Saillant detail; het SMS'je was afkomstig van haar provider en bevatte een nieuwjaarswens.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.